Прокуратурата повдигна обвинение на мъж, измамил студентка с близо 18 000 лева

Новините

16-02-2023, 14:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обещавал на пострадалата да съдейства за прехвърлянето на брат ѝ от МУ-Плевен в МУ-Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем С.Е., на 61 г., за това, че за периода от месец септември 2020 г. до юни 2021 г. в гр. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение  у чуждестранна студентка – шведска гражданка от иракски произход, на 25 г., и с това й причинил имотна вреда в размер на 17 640 лева – престъпление по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че С.Е. обещавал на пострадалата да й съдейства за прехвърляне на брат й, който бил студент в Медицинския университет в гр. Плевен в Медицинския университет в гр. Пловдив, където учела тя. Жената открила С.Е. чрез посредник в група в мобилно приложение. За извършването на услугата на няколко пъти пострадалата му превела общо 9000 евро с горепосочената левова равностойност.  С.Е. настоявал парите да бъдат предоставени от пострадалата в брой, но тя ги превела по банкова сметка на негов близък. След това С.Е. престанал да отговаря на мобилните си телефони и не предприел никакви действия по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив. Така той загубил студентските права и бил отписан от МУ –Плевен. 

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Действията по разследването продължават.