И тази година Маратонът на приятелството в Плевен има благотворителна кауза

Спорт

02-02-2023, 12:49

Снимка:

Маратон Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Деветото издание има за цел да осигури стипендия за студент в Медицински университет - Плевен

Традиционно и тази година Маратонът на приятелството Плевен има благотворителна кауза. Деветото издание, което ще се проведе на 21 май, ще подкрепи "Готови за успех", като набраните средства ще бъдат за една стипендия на студент в Медицински университет - Плевен.

"Стипендии "Готови за успех" са за ученици с отличен успех в 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция. Инициативата се осъществява благодарение на дарители от 2006 г. През годините са подкрепени страхотни млади хора. По програмата вече има завършили и работещи в УМБАЛ Плевен медици. Двама от стипендиантите на "Готови за успех" през учебната 2023/2024 г. са студенти в специалност "Медицина" в Медицински университет, Плевен и един се обучава в специалност "Медицински лаборант", споделят от екипа на Маратона на приятелството.

"Нека в деветото издание на Маратон на приятелството Плевен помогнем и заедно да наберем средства за една стипендия на студент в Медицински университет - Плевен! Да подкрепим бъдещ лекар – млад, човек, който е избрал ученето за свой път към успеха и призванието да помага!", призовават организаторите на спортната проява.