Момченце е първото бебе, родено през 2023 година в община Левски (Снимки)

Новините

20-01-2023, 15:36

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Атанас е второ дете в семейството на Памела и Васил, които имат четиригодишно момиченце

По традиция на 21 януари – Бабинден, кметът на община Левски – Любка Александрова честити щастливото събитие на родителите и отправя сърдечен поздрав към акушер – гинеколозите, към всички които имат привилегията и отговорността да помогнат за появата на нов живот.

Хубавата българска традиция беше почетена днес, в АГ отделението на „МБАЛ - Левски” ЕООД .

Първото бебе родено през 2023г. е Атанас Василев Атанасов, роден на 17.01.2023 г. в 11:25 ч., 2,450 кг и 48 см. Той е второ дете в семейството на Памела Иванова и Васил Василев, които имат четиригодишно момиченце.

Атанас идва на този свят на 17 януари – Антоновден, но е кръстен на небесния покровител св. Атанасий. Памела, 24 годишната майка благодари на екипа, акушерките и зав.отделението д-р Петков за огромната помощ и грижа в този изключителен за нея ден.

Кметът на община Левски – Любка Александрова поздрави първия гражданин на общината за 2023г. и пожела да е здрав и щастлив, да се радва на много обич от своите родители и порасне голям българин. Кметът на общината Любка Александрова връчи на родителите парична подкрепа и подаръци. Сърдечно поздрави и екипа на отделението, който в трудни времена се бори за живота.

Със стихове, песни и наричания, по стара българска традиция, ЖФГ „Детелина” при НЧ „Георги Парцалев-1901” поздрави бебенцето, семейството, акушер-гинеколозите и всички в отделението.

До 20 януари в АГ отделението на „МБАЛ - Левски” ЕООД са родени 3 бебенца, като едно от тях, вчера идва на този свят по оперативен път.