Тодор Тодоров: Всеки мач тази година е доста оспорван и отборите са изравнени

Спорт

08-12-2022, 15:27

Снимка:

БК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Наставникът на Спартак изрази своето мнение след тежкото поражение от лидера в класирането Рилски спортист

Наставникът на Спартак Плевен Тодор Тодоров изрази своето мнение след тежкото поражение от лидера в класирането Рилски спортист със 78:104 в среща от деветия кръг на НБЛ.

“Според мен самочувствието на двата отбора в началото на мача беше различно. Рилски подходиха с манталитет на фаворити и това донякъде отвори тази разлика. За да имат този висок процент, те трябва да са имали това самочувствие, за да го постигнат. Не мога да кажа, че играчите ми са били пренавити. Високият процент не е само до това да имаш добър ден в стрелбата, това е от самочувствието. Ние явно трябва да извървим този път, който е извървял Рилски спортист. До момента ние нямаме лидер. Досега в двубоите всеки един от играчите дава максимума от себе си. Радващото е, че до момента се получаваше, но явно срещу такъв отбор като Рилски, който излезе с такова самочувствие, не се получава.

Ние минахме през три доста тежки мача за нас, радващото е, че ги спечелихме. Този двубой срещу Рилски е началото на една серия от четири срещи, които са доста важни за нас като самочувствие и сверяване на часовника. На кое място ще завършиш в края на редовния сезон е само за удовлетворение на добре свършената работа и за феновете, които поздравявам. Системата на първенството е, че се играят плейофи. Какво от това, че Рилски бяха цял сезон без загуба, като в плейофите завършиха втори. Това дали си станал четвърти и играеш срещу петия или че си станал първи и играеш срещу по-слаб опонент, няма значение. Всеки мач тази година е доста оспорван и отборите са изравнени. Не мога да кажа, че загубите са фатални за класирането, по-скоро са фатални за това дали си взимаме поука от тях и дали искаме да си променим манталитета”, заяви Тодоров пред Max Sport 2.