Ивет Горанова посреща над 150 състезатели по карате от българските клубове на двудневен семинар

Спорт

02-12-2022, 16:37

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Събитието ще се проведе в Националната спортна академия в София

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 и Спортист номер 1 на България за 2021 година Ивет Горанова ще посрещне над 150 каратеки на тренировъчен семинар на 3 и 4 декември в Националната спортна академия в София. съобщава БТА. Заедно с олимпийската и европейска шампионка по карате в категория до 61 кг Йована Прекович и сенсей Роксанда Атанасов от Сърбия, тя ще представи на спортисти от цяла България едни от най-успешните техники в дисциплината кумите.

Участниците в семинара ще бъдат разделени в две възрастови групи - до и над 14 години, и ще проведат по четири тренировки с олимпийския екип на Ивет Горанова. В рамките на двудневното събитие професионалистите ще дискутират предизвикателствата и възможностите на татамито, качествата на физиката и волята, които са нужни на всеки победител.  

"Организирам този семинар, за да се срещна лично с амбициозните спортисти от различни възрасти и да споделя с тях своя опит. Бих искала да им дам пример за това, че когато комбинираме таланта с упоритост, високите цели са напълно постижими. Вярвам, че участието на моите колеги и близки приятели от Сърбия Йована Перкович и Роксанда Атанасова допълнително ще стимулира мотивацията на каратеките и се надявам съвсем скоро страната ни да се отбележи на световната карта с още титли от бойните спортове", коментира Ивет Горанова.

Тренировъчният семинар на Ивет Горанова ще се проведе с подкрепата на Българска национална федерация карате, ЗК "Лев Инс" АД и Спорт Тото.