Тържествено честване на 75 години от създаването на Военно формирование 22160 – Плевен (Снимки)

Мисия

02-12-2022, 14:19

Снимка:

"Сухопътни войски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Водосвет и молебен за здравето и благоденствието на личния състав от ЕЦНП беше извършен от свещеници от Плевенската епархия

Празникът започна с полагане на венец пред паметната плоча на 5-та механизирана бригада, след което продължи с тържествен строй пред Параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец“ на площад Възраждане в гр. Плевен.

Водосвет и молебен за здравето и благоденствието на личния състав от ЕЦНП беше извършен от свещеници от Плевенската епархия.

Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители, както и поздравителни адреси от началника на отбраната, командира на Сухопътните войски, командира на ЕЦНП и от други военни формирования и държавни институции.

В словото си командирът на Центъра полковник Иван Вълев припомни за успехите на формированието до момента с думите: „Като командир най-искрено и от сърце искам да благодаря на целия личен състав за това, което правите, въпреки трудностите в личен и професионален план. В моите очи вие сте истинските герои на днешното време. За мен е огромна чест и отговорност да бъда ваш командир” – завърши той.

На бивши командири на формированието - о.з. бригаден генерал Валентин Буров и о.з. полковник Николай Бешев, бяха връчени юбилейни плакети.

Тържеството завърши с преминаване в тържествен марш под звуците на Представителния духов оркестър на СВ.

Гости на тържеството бяха кметът на община Плевен Георг Спартански, областният управител на област Плевен Иван Петков, командири на военни формирования, представители на военно-патриотични сдружения и съюзи, директори на фирми, финансови и банкови институции и регионални медии.