Ротари клуб Плевен Центрум с кампания за чист въздух в класните стаи

Животът

01-12-2022, 10:28

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ротари клуб Плевен Центрум ще проведе своя традиционен Коледен бал на 3 декември 2022 г. от 19.30 часа в ресторант "Ростов". Събитието има своята благотворителна кауза - осигуряване на уреди за пречистване на въздух за началните училища в град Плевен.

"Преди около две години ние, плевенските ротарианци, дарихме на Начално училище „Христо Ботев“ уреди за пречистване на въздух за класните стаи. Уредите се оказаха изключително полезни. Затова решихме да продължим кампанията, като целта сега е да бъдат оборудвани със същите уреди и другите три начални училища в града - „Единство“, „Отец Паисий“ и „Патриарх Евтимий“.", споделиха от организацията.

По време на Коледния бал ще бъдат връчени Годишните награди на Ротари клуб Плевен Центрум за обществен принос.

Тази година плевенските ротарианци честваме 85 години от създаването на Ротари клуб Плевен (14 май 1937 година). Нашият град е петият в България, който се присъединява към ротарианското движение. Ротари клуб Плевен преустановява своята дейност през 1941 година, заедно с другите клубове от дистрикт 86 "България", попадайки под забраната на Закона за защита на нацията от декември 1940 г. Ротарианството в Плевен се възстановява в началото на 1993 година.