Ученици от ПГ по механоелектротехника - Плевен казаха "Не на войната по пътищата"

Животът

22-11-2022, 10:59

Снимка:

ПГМЕТ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Младежите проведоха среща с журналиста Георги Стоянов, автор на книгата "Останете живи"

По случай 20 ноември - Световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП, се проведе среща на учениците от 11 А и 11 Б клас на Професионална гимназия по механоелектротехника - Плевен с журналиста Георги Стоянов. Събитието бе иницирано от бъдещите водачи на МПС и членове в клуба по занимания по интереси "Да се движим безопасно".

Учениците изгледаха кратък филм за катастрофите в град Плевен и получиха безценни съвети за самоконтрола при управлението на автомобила.

Гостът, който е главен редактор на информационния сайт Plevenutre, представи своята книга "Останете живи" с описани в нея истории на пострадали при ПТП.

"Благодарим на г-н Стоянов за отделено време и споделените послания към младите хора!", написаха от плевенското училище на своята официална фейсбук страница.

"Написах "Останете живи" преди повече от 3 години, вярвайки, че наистина ще спомогне за някаква положителна промяна. И се радвам, че младежите, с които продължавам да се срещам, виждат смисъла в цялата идея и осъзнават, че посланията в книгата са насочени към тях, за да ги научат да бъдат отговорни участници в движението и да им помогнат да изградят инстинкт за самосъхранение, както и за съхранение на чуждия живот. За съжаление всички наблюдаваме какво се случва. По пътищата ни е все така страшно и там продължават ежедневно да се "подвизават" безотговорни и агресивни шофьори, които така и не искат да чуят гласа на разума... "Черната статистика" и "войната по пътя" вече звучат като клишета, но превантивната работа с младите хора по тази тема не бива да спира", категоричен е Георги Стоянов.