С жива верига затварят пътя София - Русе при село Тотлебен на 23 ноември

Животът

11-11-2022, 11:40

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това ни действие е продиктувано от бездействието на институциите в държавата, заяви кметът Емил Гашев

Кметът на Тотлебан Емил Гашев обяви, че е информирал кмета на Община Пордим относно това, че на 23 ноември, сряда, в 10:00 часа с жива верига ще бъде затворен главния път София - Русе в района на отбивката за селото. 

Ето какво написа Емил Гашев на своя профил във Фейсбук:

"Преди повече от 4 години започнах действия относно изграждане на трета лента за завиване на ляво при отбивката за Тотлебен на главния път Плевен - Русе! Още при първото ми писмо до АПИ отговорът беше, че "Да... тази отбивка е наложителна, НО.... ще бъде заложена в бюджета за следващата година..." Тази следваща година обаче... още я няма! Трафикът е огромен и при натиска на тежките камиони отзад и дълга колона автомобили отсреща, левият завой към селото е невъзможен! Всеки божи ден живущите поемат реален риск за живота и здравето си, отивайки на работа или прибирайки се в къщи, но.... на кой му пука!? Държавата просто я няма!

Отсечката е осеяна с катастрофи, много от тях с летален край! Ето и сега... при инцидента със загиналото момче на границата... изведнъж всички се активират... политици... специалисти... оказва се че не всичко е било ОК, но... никой не е знаел...!!!

И за да не чакаме поредната лоша новина и тогава да демонстрираме загриженост, уведомих кмета на Община Пордим, че на 23-ти ноември 2022 г. точно в 10:00 часа ще затворим главния път София - Русе при Тотлебен със жива верига! Това ни действие е продиктувано от бездействието на институциите в държавата или от тяхното безсилие! Надявам се най накрая някой да разбере, че тук живеят и хора....а не само избиратели!"