В СУ "Иван Вазов" събраха близо 3000 лева за лечението на млада майка

Животът

09-11-2022, 10:51

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инициативата за проявата бе на учениците от 1 „Б“ клас

Благотворителен базар в подкрепа на 28-годишната Наталия Николаева, която се нуждае от лечение в чужбина, се проведе в СУ "Иван Вазов" - Плевен. Инициативата за проявата бе на учениците от 1 „Б“ клас.

На място всеки желаещ можеше да закупи подаръчета, картички, сувенири и дори бижута, повечето от които ръчно изработени от първокласниците.

"Общата сума, която бе събрана по време на благотворителния базар и от двете урни е в размер на 2710лв. Сумата е описана в протокол в присъствието на длъжностни лица и родител, след което е лично предадена на семейството на Нати. Благодарим на всички, които взеха участие в инициативата и подпомогнаха нейното реализиране, както и на всеки, който отдели време и средства, за да се включи в нея! Бъдете здрави и нека доброто не спира да се предава нататък!", сподели Виктория Великова, класен ръководител на I „Б“ клас.

28-годишната Наталия Николаева е майка, съпруга, дъщеря и човек с голямо сърце.... И се бори със злокачествено заболяване...

След продължителни болки в кръста и редица изследвания лекарите ѝ съобщават тежката диагноза – Сарком на Юинг. Незабавно започва лечение в София, но без резултат, след което се насочват към Турция където дават надежда за подобряване на състоянието ѝ.

Лекарите назначават курс по химиотерапия и кибернож на засегнатото място, но няколко месеца по-късно се оказва, че туморът продължава да расте. Сега отново е в Турция, където трябва да направят 21 лъчетерапии и операция след тях.

Лечението продължава, като необходимата сума сега е над 250 000 лв., а може да стане и много по-голяма. Заради вида на заболяването не може да се фиксира сума.

Дарителска сметка в подкрепа на Наталия:

ЦКБ АД Клон Луковит
IBAN: BG18CECB979010D8638400
BIC: CECBBGSF
Титуляр: ВИКТОР ЦВЕТАНОВ ЦАНКОВ