Плевенските огнеборци със сребро от юбилейния Републикански преглед по пожароприложен спорт

Спорт

20-10-2022, 16:38

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Състезанието се проведе в Кърджали

Заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър поздрави състезателите за добрите спортни постижения и връчи купата, златните медали и грамотите на комплексните първенци от РСПБЗН-Стара Загора, среброто на отбора от РСПБЗН-Плевен и бронза на отбора от РСПБЗН-Бургас. 10-те най-добри отбори, излъчени на 50-ия юбилеен Републикански преглед по пожароприложен спорт, се състезаваха два дни в Кърджали за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт.

На тържествената церемония по награждаването участваха областният управител на Кърджали Даниел Делчев, директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, зам.-директорът на ГДПБЗН ст. комисар Красимир Шотаров и Трифон Гидиков, председател на УС на БФППС.

Медали и грамоти получиха индивидуалните първенци, показали най-добри резултати в дисциплините изкачване с щурмова стълба, 100 метра пътека с препятствия, двубой и пожарна щафета 4х100 метра. Преходната купа „Юрий Захарчук“ беше връчена и остава завинаги при отбора на РСПБЗН-Стара Загора, който вече три пъти е  комплексен първенец.

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов открои приноса на състезанието в развитието на физическата дееспособност на пожарникарите, която заедно с професионалното обучение, формира служители, способни да покриват високите изисквания на работа в рискова среда.

Той специално поздрави домакините от РСПБЗН-Кърджали за добрата организация на състезанието и благодари на съдийския състав.

 

Класиране в отделните дисциплини:

Изкачване с щурмова стълба

1.Стоян Узунов, РСПБЗН-Бургас

2.Георги Георгиев, РСПБЗН-Стара Загора

3.Християн Христов, РСПБЗН-Плeвен

 

100-метрова пътека с препятствия

1.Георги Георгиев, РСПБЗН-Стара Загора

2.Илиан Атанасов, РСПБЗН-Стара Загора

3.Велин Иванов, РСПБЗН-Стара Загора

 

Двубой

1.Георги Георгиев, РСПБЗН-Стара Загора

2.Велин Иванов, РСПБЗН-Стара Загора

3.Стоян Узунов, РСПБЗН-Бургас

 

Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия

1.РСПБЗН-Стара Загора

2.РСПБЗН-Плевен

3.РСПБЗН-Варна