Гасиха пожари в Левски, Гулянци и Горни Дъбник, няма пострадали хора

Новините

17-10-2022, 10:17

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Небрежност при боравене с открит огън е довела до пожари и в сухи треви

Сигнал за възникнал пожар в къща в село Горни Дъбник бил подаден в 19:40 часа на 14 октомври. Според огнеборците неправилно ползване на нагревателни уреди е причина за произшествието, при което са унищожени домашно имущество и мебели. Опушени са стени в жилището. Няма пострадали хора. Пламъците са погасени от служители на РСПБЗН – Плевен с един пожарен автомобил.

На 15 октомври в 02:32 часа служители от РС ПБЗН - Червен бряг са извършили техническа помощ – отстраняване на паднало дърво на пътното платно до гробищния парк в града.

На 14 октомври около 05:15 часа е възникнал пожар в когенератор в двора на фирма в гр.Левски. Първоначално са погасени с пожарогасители от служителите на фирмата. Предполагаемата причина за избухването им е техническа неизправност или внезапна повреда в съоръжението.  Унищожен е един ел. генератор - 3MW. Няма пострадали хора.

На 14 октомври в 08:30 часа техническа неизправност в коминно тяло е предизвикала пожар в обитаема къща в град Гулянци. Пламъците са погасени от служители от районната служба в града.

Сухи треви и нискостеблена растителност били запалени на 15 октомври и 16 октомври в землищата на селата Драгаш войвода, Санадиново, Изгрев и Байкал, в Плевен ж.к. „Дружба 1“ и в село Писарово на улица "Яне Сандански". Произшествията са възникнали вследствие на небрежност при боравене с открит огън. Не са нанесени материални щети.