Благотворителен концерт събра близо 8000 лв. за децата от центровете за настаняване в Плевен

Животът

17-10-2022, 09:19

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Клуб “Северняците” – Плевен, Клуб “Еремия” – София, както и гражданите на Плевен показаха, че имат сърца

Както вече писахме, фолклорни клубове за народни танци от Плевен и от София организираха благотворителен концерт в подкрепа на деца от социални центрове. Събитието, провело се на площад "Възраждане" и продължило близо три часа, бе в подкрепа на децата, настанени в 6-те центъра за настаняване от семеен тип в Плевен.

Танцьорите на клуб "Северняците" и столичния клуб "Еремия" показаха магията на фолклорните танци, като инициативата им бе подкрепена от стотици плевенчани.

"Събраната сума е 7600 лева. и 23 стотинки. Клуб “Северняците” – Плевен, Клуб “Еремия” – София, както и гражданите на Плевен показаха, че имат сърца! Всички участници, които бяха 450 човека на концерта, освен, че танцуваха, направиха и своите парични дарения! Всички средства ще бъдат дарени до стотинка за нашите деца, като всичко ще бъде открито!!! Контролът от страна на дарителите, Клуб “Северняците” – Плевен и Клуб “Еремия” – София, за изразходването на средствата ще бъде на 100 процента!!! Благодарим на всички!", написа ръководителят на "Северняците" Джейлян Демирев на профила си във Фейсбук.