Дете от Плевен с първа награда от конкурса "С очите си видях бедата"

Животът

13-10-2022, 18:06

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Министър Демерджиев поздрави победителите в международния конкурс за детска рисунка

Страхотен успех за 9-годишната Елена Григорова от ОУ "Васил Левски" - Плевен! Момичето спечели първо място в поредното издание на Международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". Призът е в категорията за деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностното развитие в системата на предучилищното и училищното образование.

В тазгодишното издание на конкурса до финалния етап бяха  допуснати над 500 творби на деца от 6 до 18-годишна възраст, като 32 от тях бяха наградени. За пръв път проявата  бе посветена на Международния ден за намаляване на риска от бедствия.

"Макар 20 години да се провежда под името конкурс, за мен това събитие е възможност  с  вашия талант да помогнете на много други деца и да покажете нещо много важно – че сте добри хора. Вашето участие в този конкурс вече е победа." С тези думи министър Иван Демерджиев приветства младите художници.

Заместник - министър Моника Димитрова-Бийдчър благодари на всички участници в това „цветно предизвикателство“. Тя им пожела да имат смелостта да се състезават, да се развиват и да бъдат себе си, защото оценката през техните очи е много важен коректив за възрастните. 

"Дерзайте, вярвайте в себе си, бъдете такива, каквито сте",  призова в краткото си обръщение към децата директорът на ГДПБЗН главен  комисар  Николай Николов. Той увери, че когато вижда искрите в очите им усеща удовлетворение заради организаторите на този конкурс. 

Съорганизатори на конкурса са ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Победителите в тазгодишното издание са излъчени от жури под председателството на Националната художествена академия.

До момента от благотворителни продажби за събрани 6490 лв. - сума, която ще бъде дарена за подпомагане на децата на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. След приключването на церемонията също бяха направени много откупки.

Гости на тържеството бяха министърът на вътрешните работи Иван  Демерджиев, зам.-министър Моника Димитрова Бийдчър, зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, зам.-главният  секретар на МВР главен комисар  Станимир  Станев,  старши комисар Александър Джартов , директор  на дирекция „Държавен  контрол  и превантивна дейност“ при ГДПБЗН, старши комисар  Красимир Шотаров, директор дирекция „Оперативна дейност“ при ГДПБЗН, представители на БЧК и Фондация „Четири лапи“, педагози, директори на училища, участници и родители.