Задържаният за измамна схема с пелети - съпричастен към множество измами из цялата страна

Крими

11-10-2022, 16:54

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Криминалисти от ГДНП и колегите им от областните дирекции в Русе и Плевен разкриха измама срещу жител на Тръстеник

Действията по разкриване на престъплението са проведени на 7 октомври от криминалисти на ГДНП, ОДМВР-Плевен, Русе и РУ-Долна Митрополия по досъдебно производство, водено от Районната прокуратура в Плевен. Специализираната операция е предприета след жалба на мъж от гр. Тръстеник за реализирана измама посредством публикация в интернет сайт за продажба на пелети, дърва за огрев и строителни термопанели.

В хода на съвместните действия, в град Плевен, е спрян за проверка товарен автомобил, в който пътували двама жители на гр. Ветово– на 19 и 23 г., с криминалистически прояви. В купето на автомобила полицейските служители намерили и иззели множество мобилни апарати, парична сума и банков документ, имащи отношение към разследваната престъпна дейност. При последвали процесуални действия на адреси в гр. Ветово също били открити мобилни апарати, sim-карти и документи.

Към момента 23-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Събрани са данни за съпричастността му към множество измами на територията на цялата страна. Работата по случая продължава.