Студентът по медицина Ивайло Боев спечели бронзов медал на Световното по шотокан карате-до

Спорт

11-10-2022, 10:07

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В групата на Ивайло бяха регистрирани общо 21 състезатели

В Световното първенство по Шотокан Карате-до участваха 28 държави от 4 континента. Първенството се проведе в Чехия, Карлови Вари от 30 септември до 2 октомври.

В най-престижната възрастова група „Мъже“ от 21 до 39 години, състезателят на СКК „Спартак 14“ Ивайло Боев спечели бронзовото отличие в дисциплината кумите санбон шобу, категория до 80 кг. Ивайло е студент по медицина в 4-ти курс, отличник и национален състезател на Българската федерация Шотокан карате-до от 16-годишен юноша.

В групата на Ивайло бяха регистрирани общо 21 състезатели. Ивайло реализира три победи и една загуба на полуфинала, който резултат му отреди 3-то място на стълбичката. В 1 кръг реализира победа над Чехия, във втори кръг - победа над Азербайджан, в 3 кръг - загуба от Молдова. На финала Ивайло трябваше да срещне състезателя на Япония, но след съдийско решение в полза на молдовеца, това не се осъществи. Освен спечеленият медал в индивидуалната дисциплина, Ивайло беше част от отбора на мъжете на българския тим в дисциплината кумите отборно над 21 г. Отборът му зае третото място на стълбичката след 2 победи и 1 загуба на полуфинала.

От първата си година като студент по медицина, Ивайло Боев се подготвя в спортната база на МУ-Плевен и в спортния клуб, който представлява. Негов личен треньор е Сенсей Милена Кирниколова-3 дан, която е асистент по спорт /шотокан карате-до/ към Медицински университет – Плевен. Любовта му към бойното изкуство и спорт Шотокан карате-до го задържа в редиците на националния тим.

"Никога не съм си представял моето ежедневие без карате. Вярвам, че успешно ще съчетавам професията си на лекар с развитието ми в карате. Съвсем скоро ми предстои защита на 3 дан – черен пояс, което ще постави пред мен нови предизвикателства и отговорности“, споделя Ивайло Боев.