Прокуратурата започна разследване заради смъртта на двамата мъже от Долна Митрополия и Тръстеник

Новините

19-09-2022, 14:06

Снимка:

ПРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Убиецът от Тръстеник често е гостувал на жертвата си в Долна Митрополия, те са се познавали от години

Битово убийство с личен мотив. Това е водещата версия, по която работят разследващите органи в хода на образуваното досъдебно производство под ръководството на врачанската окръжна прокуратура за смъртта на двама мъже от Тръстеник и Долна Митрополия във врачанското с. Долни Вадин. Мотивите за убийството на 57-годишен мъж и самоубийството на неговия 41-годишен приятел и убиец тепърва ще се изясняват от разследването, каза на брифинг врачанският окръжен прокурор Владимир Сираков.

Засега е ясно, че в пълната с гости къща по време на събора в селото е имало скандал между домакина от Долна Митрополия и неговия гост от Тръстеник. По-възрастния мъж се качил в стая на втория етаж на къщата, където го намерил убиецът му. Стрелецът, който се гръмнал с пистолета в слепоочието, бил още жив при идването на полицията и медицинския екип, но починал в линейката на път за болницата.

"Тук става дума за личен мотив, който ще се установява от разпита на свидетелите. Оръжието е законно притежаван пистолет от извършителя. Убитият е организатор по лова, издавал е удостоверения на ловците. Убиецът често е гостувал на жертвата си в Долна Митрополия. Те са се познавали от години. Убиецът е бил ловец.“, каза прокурор Сираков, цитиран от "24 часа.

А ето и какво гласи официалното съобщение на прокуратурата по случая:

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Враца се води разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, вр. чл. 115 от НК.

Около 15,45 ч. на 18.09.2022 г. е постъпило съобщение на телефон за спешни случаи 112 за прострелян мъж в с. Долни Вадин, община Оряхово. Незабавно местопроизшествието е било посетено от полицейски служители.

На втори етаж в частен имот е било открито безжизненото тяло на 57-годишния И.С. Мъжът е бил с огнестрелна рана в главата. В близост до него се е намирал З.С. (на 41 години) във видимо тежко състояние.

Въпреки предприетите спешни реанимационни действия, той е починал.

По първоначални данни З.С. застрелял И.С., след което се е самоубил.

Намереният на местопроизшествието пистолет е законно притежаван.

Разследването продължава.