Затвор за двама рецидивисти от Плевен, откраднали бижута и ценни монети за 4000 лева

Крими

14-09-2022, 15:49

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обвиняемите са многократно осъждани за извършени престъпления против собствеността в цялата страна

Наказания от по 2 години и осем месеца лишаване от свобода при строг режим получиха двама рецидивисти за извършена домова кражба. Н.Н. и А.А. от Плевен бяха признати за виновни, след внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново.

Те са осъдени за това, че на 1 юни във Велико Търново, след предварителен сговор, чрез използване на технически средства и чрез счупване на секретен патрон на брава на входна врата на апартамент в жилищен блок, откраднали чужди движими вещи. От различни стаи в апартамента те взели златни и сребърни бижута, златни монети, юбилейни монети и пари, всички вещи на обща стойност 3926,71 лева.

Обвиняемите са многократно осъждани за извършени престъпления против собствеността в цялата страна, пише "Труд". След като били освободени от затвора, където изтърпели наложените им наказания, те отново се захванали с престъпната си дейност.

Двамата пристигнали от Плевен във Велико Търново. Докато се разхождали по улиците в краен квартал, влезли в жилищен блок. С асансьора стигнали до последния етаж, където позвънили на звънеца на един от апартаментите. След като никой не отворил, Н.Н. счупил секретния патрон, отворил вратата и влязъл в жилището, а А. А. останал пред вратата, за да пази. След като извършили кражбата двамата обвиняеми бързо излезли от блока и напуснали града.

Н.Н. и А.А. са с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Присъдата на Районен съд- Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд.