В Долна Митрополия завърши обучението на специализантите от курса "Войник - първи етап"

Мисия

08-08-2022, 10:48

Снимка:

Bulgarian Air Force

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Удостоверенията бяха връчени от заместник-командира на 12-та авиационна база полковник Ивайло Ангелов

В 12-та авиационна база – Долна Митрополия бяха връчени удостоверенията на военнослужещите, които успешно завършиха курса за придобиване на длъжностна квалификация „Войник - първи етап общовойскова подготовка”.

Курсът има теоретико-практическа насоченост по подготовка на обучаемите за заемане на войнишки длъжности във формированията на Военновъздушните сили. Тяхното обучение се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник – подполковник Ивайло Ницов. Ръководител на курса бе майор Павлин Павлов – началник на Сектор „Общовойскови, административен и логистичен”.

В продължение на осем седмици 51 войника преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по огнева, строева, тактическа и физическа подготовка, военна топография, Устав за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България, противопожарна подготовка и ЯХБЗиЕ.

В края на обучението те положиха комплексни теоретични и практически изпити. Резултатите от изпитните ведомости показват, че специализантите са придобили необходимите знания, умения и навици, което е добра основа за тяхната професионална реализация. Доказателство за ефективността на обучението е постигнатият общ успех - Много добър 5,00. С отличие завършват девет обучаеми, а пълен отличник на курса е редник 1-ви клас Мартин Младенов от военно формирование 32640 – Банкя.

Удостоверенията бяха връчени от заместник-командира на 12-та авиационна база полковник Ивайло Ангелов. Той ги поздрави за постигнатите резултати и им пожела успешно прилагане на придобитите знания.