Откриха 167 литра ракия без платен акциз в дома на жена от Долна Митрополия

Крими

21-07-2022, 09:38

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен

На 20 юли на територията на РУ Долна Митрополия е проведена специализирана полицейска операция по линия "Акцизни стоки". Около 13.50 часа е извършена проверка със съгласието на собственика по реда на чл.83 от ЗМВР в частен дом, обитаван от 51-годишна.

Установени са на съхранение съдове с различна вместимост, пълни със съдържание с мирис на етилов алкохол, с общо количество около 167 литра. По данни на обитателката това е домашна ракия за лична употреба. Жената не е представила документи относно произхода на ракията и заплатен акциз. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен.

От служители на ТД Митница Русе, отдел "МРР" гр. Свищов е съставен протокол за проверката. Извършено е замерване на алкохолното съдържание с полеви денситометър във всички съдове, количествата са подробно описани и иззети.

Предстои вземане на проби за лабораторен анализ. След изготвяне на анализа в ТД Митници Русе предстои образуване на аднимистративно наказателна преписка по реда на чл. 126, ал. 1 от Закона за акцизите и данъчните складове.