Ивет Горанова заминава за подготовка в Сърбия преди Световните игри в САЩ

Спорт

15-06-2022, 10:47

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Тежат ми очакванията да печеля постоянно, но работя върху това стресът да не ми влияе", сподели шампионката

Ивет Горанова заминава за подготовка в Сърбия преди Световните игри в Бирмингам, САЩ.

"Тежат ми очакванията да печеля постоянно, но работя върху това стресът да не ми влияе. Работя с ментален треньор. Четох коментари, че съм загубила златото на Европейското първенство, но аз спечелих сребърния медал. Да, загубих на финала, но няма как да си вечно на върха. Аз съм олимпийска шампионка и вече всеки иска да ме победи. Съперничките ми играят срещу мен с 200% мотивация", заяви Ивет.

Тя е една от поставените 8 каратеки, които ще участват на Световните игри, които ще се проведат от 7-ми до 17-и юли. Те се провеждат веднъж на 4 години, в годината след Олимпийските игри. "Искам отново да спечеля златен медал", категорична е шампионката.

Тя вярва, че карате ще се върне в олимпийската програма за Игрите в Лос Анджелис 2028. По думите ѝ тогава тя ще бъде на 28 г, в силата си.

"Гледам позитивно на това, че спортът ни няма да е олимпийски през 2024 година. Това е възможност да си почина, защото иначе вече щях да съм в олимпийска подготовка. Оптимисти сме, че през 2028 година карате отново ще бъде олимпийски спорт, има огромни шансове за това. Тогава ще бъда на 28 години, ще бъда все още в силите си. Бях обещала, че ще си направя татус, ако спечеля олимпийската титла и го направих. Сега казвам, че ще си направя нова татуировка на другата ръка, ако спечеля нова титла на Олимпиада. Иначе - не", сподели Ивет Горанова.