Областните управители от Северна България ще работят за развитието на вътрешния туризъм

Мисия

07-06-2022, 20:30

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това бе обявено по време на форум в Плевен, организиран от областния управител - Иван Янчев

Развитието на вътрешния туризъм и привличането на повече посетители от балканските страни ще бъде водещ приоритет за областите от Северна България. Това бе обявено по време на форум в Плевен, организиран от областния управител - Иван Янчев. В срещата участваха и по-голямата част от областните управители от Северен централен район.

Иван Янчев заяви категоричната си подкрепа в подобен род инициативи и заяви, че трябва да се полагат необходимите усилия за реализация на потенциала на териториите.

"Плевенският регион, а и останалите области имат какво да предложат на посетителите – вариантите са много. Най-важното е да се обединим и да успеем да излезем с общи туристически маршрути, които да са интригуващи за различни целеви групи“, каза Янчев.

Припомняме, че преди около месец областните управители на Русе, Габрово, Велико Търново, Разград, Плевен, Силистра, Шумен и Ловеч се обединиха и създадоха страница във Facebook под името “Ела и преживей”, целяща да популяризират интересни местни инициативи. Предстои разработването и на нови комуникационни канали, като най-вероятно сред тях фокус ще бъде поставен върху Instagram.

Взе се решение и за провеждане на поредица от конкурси, насочени към младежки аудитории и срещи с инфлуенсъри.

В рамките на срещата бяха обсъдени и общи проблеми пред администрациите, като предстои да бъдат дискутирани предложените от областните управители решения с представители на Министерски съвет.

Домакин на следващата среща през август ще бъде Областната администрация в Габрово.