В Спартак са оптимисти за стадиона, финансовото състояние на клуба е нормално

На 9 юни от 17,30 часа ще се състои нова акция за освежаването на стадион "Плевен"

На 9 юни от 17,30 часа ще се състои нова акция за освежаването на стадион "Плевен" и привеждането му в по-добро състояние. Това съобщи Борислав Георгиев, член на УС на клуба.

"Oт 1 юни всеки ден доброволци, фенове и наши приятели идват и помагат за почистването, защото след 10-ти ще дойдат от лицензионната комисия и ще определят дали стадион "Плевен" отговаря за изискванията на Втора лига", сподели Георгиев в специално видео обръщение.

"Свършихме голяма част от задачите, но остана една също немалка. Искам да призова всички на 9 юни от 17,30 часа да заповядат и да помогнат на отбора, за да може мачовете да се състоят на този стадион и да не ходим в Ловеч или Севлиево, Вярвам, че лицензионната комисия ще ни даде положителен отговор", оптимист е той.

Борислав Георгиев коментира и каква е финансовата ситуация в клуба.

"Положението на Спартак от финансова гледна точка е нормално. Какво ще рече нормално? Че ще има пари, за да започне и завърши сезона във Втора лига. Основно спонсорите са ни три - Община Плевен в лицето на кмета, Уест солюшън и Ефбет - те сформират 60-70 процента от бюджета на Спартак. Оттам аз и моето семейство помагаме, има още няколко човека, които помагат, но не искат да ги споменавам. Но голяма част от бюджета на отбора ще трябва да се сформира от билетите. Билетът този сезон ще струа 5 лева. И колкото повече хора дойдат, толкова по-добре за момчетата, защото ако искаме отборът да се задържи във Втора лига ще ни трябват и по-класни играчи. А тези по-класни играчи съответно искат и повече пари. Това е нещо, което може да спаси Спартак - запалянковците", заяви Борислав Георгиев.