В СУ "Пейо Яворов" презентираха обучението във ВВВУ "Георги Бенковски"

Мисия

21-05-2022, 06:55

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Представителите от ВВВУ" "Георги Бенковски" асистент Иван Бенков-от Департамент по природни и хуманитарни науки, курсант ст.сержант Камен Иванов и курсант ст.сержант Преслав Найденов от 844 класно отделение проведоха среща с единадесетокласници от СУ "Пейо Яворов"-Плевен.

Гостите запознаха домакините с обучението на студенти по предлаганите от висшето училище специалности, с възможността те да продължат обучението си след завършване на средното им образование, както и с перспективите за последваща професионална реализация. Учениците проявиха интерес към изучаваните учебни дисциплини, в това число и английски език, начинът на кандидатстване, класиране и прием, провеждането на практическо обучение и стаж по време на следването.

Курсантите запознаха учениците със спецификата на военното обучение, с необходимостта от високо входно ниво на знанията, с тяхната мотивация за обучение и развитие, както и с отговорността им като бъдещи офицери от ВВС на БА. Срещата премина в делова и спокойна атмосфера.