При спецоперация в Плевенско: Откриха културно-исторически ценности в дома на 39-годишен

Крими

20-05-2022, 09:25

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Образувано е досъдебно производство и е уведомен окръжен прокурор при ОП – Плевен

На 19 май служители от РУ Долни Дъбник са провели специализирана полицейска операция по линия противодействие на престъпления свързани с култуно – исторически ценности.

За времето от 06.30 часа до 08.00 часа в село Долни Луковит е проверен частен дом, обитаван от 39-годишен. Установени са човешка статуетка от метал с височина 12,5 см., изобразяваща фигура на мъж в синьо-зелен цвят и със следи от земна маса; фигура на човешки бюст от метал с височина 6,5 см., в тъмно зелен цвят, като в задната част на отливката има отвор, фигура от метал /ритон/, представляващ предната част на животно с крака и рога, с размери 7х5 см. в тъмно зелен цвят, гривна от метал /елипсовидна/ с размери 7,2 х 5,8 см. с тъмно зелен цвят, монета с диаметър 3,5 см., с арабски йероглифи, монета с диаметър 2,5 см.с изобразен профил на мъж и монета с дупка с диаметър 2 см., с арабски йероглифи от двете страни.  Вещите са предадени доброволно от 39-годишния с протокол за доброволно предаване.

Образувано е досъдебно производство и е уведомен окръжен прокурор при ОП – Плевен. Продължава работата разследващ.полицай.