Децата от арт школа "Колорит" с 300 награди от началото на творческия сезон (Снимки)

Мисия

18-05-2022, 11:20

Снимка:

ОбС

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отличията са от началото на творческия сезон 2021/2022 г. и са от конкурси от всички точки на света

На празнична церемония в Художествена галерия "Илия Бешков" във вторник вечер бяха раздадени 300 награди на децата от плевенската арт школа "Колорит“ с ръководител художничката Майя Ананиева. Отличията са от началото на творческия сезон 2021/2022 г. и са от конкурси от всички точки на света. От името на Общински съвет - Плевен, поздравление към децата, тяхната ръководителка и родителите поднесе Петя Василева - заместник-председател на местния парламенти и председател на Постоянната комисия по "Култура, вероизповедания и международна дейност":

„Арт школа „Колорит“ е най-голямата артистична общност в Плевен! Благодаря на г-жа Ананиева, на родителите и на децата, че я създават и увеличават. „Колорит“ е и най-гордата ни артистична общност - със стотици награди от конкурси у нас и по целия свят. Поздравление за децата, които ни представят по този красив и достоен начин!“, каза Петя Василева и допълни: „Колорит“ е едно вълшебно място в Плевен, където се случват само хубави неща и възпитават важни качества, като дисциплина, позитивизъм, постоянство и усет към красивото!“

Сред присъстващите в залата бе и общинският съветник Калин Кръстев, член на Постоянната комисия по култура в местния парламент.

Цветя за празника на школата и поздрав към децата изпрати и председателят на Общинския съвет Мартин Митев с пожелания за здраве и още много успехи и признания за таланти на малките художници.

„Благодаря на г-жа Василева за уважението и високата оценка, на г-н Мартин Митев, който също е сред големите приятели на нашата школа, на местната власт в Плевен за подкрепата и уважението към нашия труд! Благодаря на родителите за доверието, на децата - за любовта и вдъхновението, с което творим!“, сподели на церемонията Майя Ананиева, след което пристъпи и към връчване на наградите.  

Този сезон арт школа "Колорит" - Плевен триумфира с артистично творческо присъствие и лидерска позиция в конкурси по целия свят. Възпитаници на школата са завоювали отличия от международни конкурси в Япония, САЩ, Франция, Португалия, Германия, Бангладеш, Иран, Индия, Румъния, Сърбия, Беларус и други страни. Десет малки творци от школата са в Топ 100 на най-талантливите деца в света в класацията от Международния комитет на най-мащабния онлайн конкурс "CHARUMELA" в Бангладеш, а самата Майя Ананиева е отличена с награда за най-добър арт педагог в света за 2021. Творби на малките художници от Плевен са отпечатани в десетки международни арт каталози на победителите и обикалят света, показвани са в онлайн изложби и арт платформи в различни страни.

Децата "Колорит" са истинско богатство за Плевен и България, те са нашите най-успешни цветни и красиви посланици по света!