Абитуриентите от випуск 2022 на СУ "Иван Вазов" с чудесна инициатива (Снимки)

Животът

17-05-2022, 10:36

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Зрелостниците засадиха до Мечата поляна в парк „Кайлъка" по една обикновена ела за всяка паралелка от випуска по случай завършването

Преди броени дни СУ "Иван Вазов" изпрати своите абитуриенти. Радост, смях, викове огласиха училището. Но какво остава след ековете на броенето до 12? Учениците затварят последната страница на един от най-хубавите етапи от своя живот и се потапят в нов свят, изпълнен с мечти, надежди и малко страх от дълбините на непознатото.

Като първа стъпка към този нов свят, преминавайки от училището към обществото, дванадесетокласниците от випуск 2022 решиха като подарък за своето училище на 15.05 – празника на Плевен, да засадят по една обикновена ела за всяка паралелка в любимия на гостите и гражданите на Плевен парк – "Кайлъка".

"Чрез този подарък ние даваме нещо не само на училището, в което израснахме през тези 12 години, но и на природата, на града ни и на тези, които идват след нас. На природата даваме свобода. Свобода да се развива, да расте и да продължава да пленява и очарова всички нас, хората, които както Вазов мечтаем да станем част от нейната вечност:

„Тук волно дишам ази,
по-светло чувствувам; свещен, отраден мир
изпълня ми духът, от нов живот талази
нахлуват в мен, трептя от нови ощущенья,
от прясна сила, мощ и тайни песнопенья…“

На Плевен даряваме красота и чистота, която да радва гражданите и гостите на нашия град не само днес, в този миг, но и за идните поколения. На тези след нас подаряваме надежда, че по-добрият свят съществува, но и урок, че корените на този свят трябва да бъдат положени от нас. Затова се надяваме, че нашата инициатива ще бъде съхранена, както гората пази спомените за хората, минали през нея, и ще се превърне в традиция за следващите випуски не само в нашето, но и в други училища, защото природата е дом за всички", споделиха абитуриентите пред училищния сайт.

"Следвайки стъпките на нашия патрон, ние правим крачка в неизвестното с увереност, защото вярваме, че заветите на Вазов ще ни водят през трънливите препятствия, които срещаме и ще ни показват светлината и в най-трудните времена. Търсейки пътя си из този нов и непознат за нас свят, абитуриентите от випуск 2022 винаги ще помним къде са корените на нашето израстване – зад вратите на СУ "Иван Вазов" град Плевен", допълват зрелостниците.