Ученици от ДФСГ "Интелект" разгадаваха образователната пъзел стая "Европа от легендата до днЕС"

Мисия

14-05-2022, 18:39

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баскетболният Спартак стана част от празника на ДФСГ "Интелект" (Снимки)

За състезателите преживяването беше изключително интересно

Ученици от ДФСГ "Интелект" се включиха в най-интересната дейност по проект „НОВА Декларация на Шуман - разговор на поколенията за НОВА Европа“.  Състезанията в образователна пъзел стая „Европа от легендата до днЕС“  имат за цел  да срещнат младите хора с историята на нашия континент, създаването на националните държави и под формата на игра да прилагат знанията си за Европа. Гимназията не за първи път участва в дейностите на Фондация „Съвременна плевенска медия“ .

За състезателите преживяването беше изключително интересно. Учениците от двата отбора - „Хемус“ и „Тракия“ успяха да се справят с предизвикателствата на пъзел стаята. Те разгадаха 12-те загадки, които представляват картини, колажи и карти. Имаше и една голяма стенна карта на Европа, няколко книги и малки предмети. За всяка решена загадка участниците получаваха по една звезда, а една от най- интересните беше именно тази, свързана с Химна на Европа. Освен да намерят нотите на „Ода на радостта“ състезателите бяха предизвикани да я изсвирят или изпеят.

Учениците бяха въодушевени и заредени с много положителни емоции от преминаването през пъзел стаята, тъй като успяха не само да изпитат познанията си в различни области, но и да създадат нови контакти.