В СУ "Стоян Заимов" официално бяха връчени сертификати на участниците в езикови състезания по английски език

Животът

29-04-2022, 06:45

Снимка:

СУ "Стоян Заимов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 27 април в конферентната зала на СУ "Стоян Заимов" официално бяха връчени сертификати на участниците в състезанията по Творческо писане на английски език и Десетото издание на международната олимпиада Hippo 2022.

Дванадесетото състезание по творческо писане на английски език Creative Writing се проведе онлайн на 23 ноември 2021 година съвместно със 149 училища от Пакистан. Двайсет и двама ученици от шести до дванайсети клас дадоха свобода на въображението си, пишейки по нестандартни и интригуващи теми. СУ "Стоян Заимов" е едно от 139-те български училища, включили се в състезанието.

По традиция и тази година учениците от V до XII клас на Средно училище "Стоян Заимов" участваха в Hippo 2022. Учителите по английски език подготвиха 27 участници в пет възрастови групи – Hippo 1, Hippo 2, Hippo 3, Hippo 4 и Hippo 5. Причината състезанието да се радва на такъв успех е разбираема – всички, включили се, получават сертификат за участие, развиват своите езикови способности, свикват с изпитната среда и сравняват уменията си по английски език с деца от цяла България.

"Тази година за полуфиналния кръг се класираха Мартин Каменов от 5в клас в категория Hippo 1, Елинор Витева и Стелиан Проданов от 7б клас в категория Hippo 3 с преподавател г-жа Искра Недкова. След Общинския кръг на Националната олимпиада по английски език имаме двама класирани кандидати за участие в Областния кръг – Полина Динчева от десети клас с преподавател г-жа Искра Недкова и Александър Будуров от единадесети клас с преподавател г-жа Нина Накова", споделиха от плевенското училище.