България с Роси и Йоана в състава си започва срещу Австрия на "Били Джийн Кинг къп"

Спорт

10-04-2022, 11:13

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Талантливите плевенски тенисистки ще дебютират в националния тим

Женският национален отбор по тенис на България ще играе срещу Австрия в първата си среща от група Б на турнира от Група I на Евро-африканската зона за "Били Джийн Кинг къп" – новото име на световното отборно първенство при дамите (бившата "Фед къп"). Надпреварата под егидата на международната федерация (ITF) започва утре на клей кортовете в тенис академия "Мегасарай" в Анталия (Турция), съобщава БФТенис.

Участващите общо 11 отбора бяха разделени в две групи - една с пет и една с шест тима. Жребият определи България да е в по-големия поток заедно със съставите на Швеция, Хърватия, Австрия, Словения и Грузия. В група А пък са Сърбия, Унгария, Турция, Естония и Дания.

Във втората си среща във вторник България ще играе срещу Хърватия.

В състава на България са заявени три опитни тенисистки - Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, както и две от най-талантливите ни млади състезателки, които ще дебютират в националния тим - Йоана Константинова (14 г.) и Росица Денчева (15 г.).

Вики Томова ще пропусне първата среща срещу Австрия. Първата ракета на България ще играе днес финал на турнира на червени кортове в Оейраш (Португалия) срещу Елизабета Кочарето (Италия).