Постоянен арест за мъж, забил джобно ножче в гърдите нa 29-годишен

Крими

21-03-2022, 13:23

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По делото е установено, че извършителят е бил в пияно състояние и след употреба на наркотично вещество – амфетамин

По искане на Районна прокуратура-Плевен, ТО-Червен бряг, Районен съд-Червен бряг взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Х.К. на 41 години.

На 17.03.2022 година около 16.40 часа в село Девенци възникнал скандал и последвало сбиване между живеещите в едно общо домакинство Г.Д. на  29 години и Х.К. на 41 години. Последният нанесъл пробода рана, чрез сгъваем нож, в областта на гръдния кош на Г.Д.  в резултат на което му причинил тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на слезка. По делото е установено, че извършителят е бил в пияно състояние и след употреба на наркотично вещество – амфетамин.

По досъдебното производство Х.К. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за това, че на 17.03.2022 година в с. Девенци, обл. Плевенска, в дворно място на частен дом чрез използване на сгъваем нож умишлено причинил на Г.Д. тежка телесна повреда – прободно нараняване в гръден кош, с последващо хирургическо отстраняване  (загуба) на слезката - престъпление по чл. 128, ал.2, вр. ал.1 от НК.

В хода на разследването е намерено и иззето средството на престъплението – сгъваемият нож. Извършени са оглед на местопроизшествие, оглед на веществено доказателство, разпит на свидетели и приобщаване на медицинска документация. Предстои назначаване на съдебно-медицинска експертиза.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

По внесеното искане, Районен съд-Червен бряг е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, ТО-Червен бряг, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Г.Д. да извърши други престъпления, както и да се укрие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Плевен от разследващ полицай.