Проведе се отчет за дейността на прокуратурите от региона на ОП - Плевен

Мисия

18-03-2022, 13:28

Снимка:

ОП - Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Иван Гешев поздрави прокурорите от региона на Окръжна прокуратура – Плевен за постигнатите резултати

В Учебна база "Цигов чарк" бе представен годишният доклад за прилагането на закона и за дейността на прокуратурите от региона на Окръжна прокуратура – Плевен и на разследващите органи през 2021 година от окръжния прокурор Владимир Николов – административен ръководител на ОП Плевен. На събитието присъстваха главният прокурор Иван Гешев, Красимира Филипова - заместник на главния прокурор при ВКП, Евгени Иванов – член на Прокурорската колегия на ВСС и Емил Денев - заместник на административния ръководител - заместник-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура- В.Търново.

В отчета бе акцентирано  върху значителното увеличение на броя на наблюдаваните бързи производства 2021 година и увеличения брой на внесените в съда досъдебни производства в Плевенския съдебен район. Същевременно бе изтъкнат спада на броя на спрените и прекратените досъдебни производство през 2021 година.

Главният прокурор Иван Гешев и заместникът на главния прокурор Красимира Филипова поздравиха прокурорите от региона на Окръжна прокуратура – Плевен за постигнатите резултати и изразиха положителна оценка относно презентирането на годишния доклад. Евгени Иванов и Емил Денев единодушно отчетоха, че се забелязва надграждане на показателите в работата на прокурорите  и пожелаха продължаване на успешната им работа и през 2022 година.