Подсъдим не се яви на заседание, съдът разпореди принудителното му довеждане

Новините

16-03-2022, 10:37

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Следващото съдебно заседание е насрочено за 28 април

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Х.Д. от град Плевен.

Той е обвинен в това, че на 30.07.2021 г. в гр. Плевен, в съучастие като извършител с друго лице от гр. Плевен, използвали чужд платежен инструмент - банкова карта, без съгласие на титуляра , като извършили няколко безконтактни плащания, на обща стойност 110,26 лева - престъпление по чл. 249 ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

В насроченото за разглеждане разпоредително съдебно заседание не се е явил подсъдимият, информират от пресцентъра на плевенската Темида. От ОЗ „Съдебна охрана“ град Плевен е постъпило писмо, с което уведомяват съда, че подсъдимия не е намерен на известния по делото адрес и не му е връчена призовка за проведеното заседание. Това е станало причина за отлагане на делото.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 28.04.2022 година, за когато съдът е разпоредил органите на МВР да издирят подсъдимото лице и да го доведат принудително.