Заради лоша настилка: Протестиращи затвориха пътя между Левски и Козар Белене

Новините

09-02-2022, 12:17

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Местните хора, които преминават оттам ежедневно с автомобилите си, определят ситуацията като нетърпима и настояват за ремонт

Протест затвори пътя между град Левски и съседното село Козар Белене. Причината - лошо състояние на настилката. Местните хора, които преминават оттам ежедневно с автомобилите си, определят ситуацията като нетърпима и настояват за ремонт. Струпана на пътя е и тежка техника.

Според кмета на Левски Любка Александрова отсечката не е ремонтирана от 30 години.

"Хората имат право да израазят недоволството си, защото ежедневно ползват една изключително лоша пътна инфраструктура. Подходите към град Левски откъм Козар Белене, Асеновци, Аспарухово и Малчика не са основно ремонтирани от 30 години. Само за последната година имаме десетки сигнали от всички населени места на общината. Всяка докладна, която получаваме от кметствата препращаме към пътната агенция и представителите на  МРРБ", заяви Любка Александрова в ефира на Нова тв.

От АПИ са отговорили, че още тази седмица предстои рехабилитация на пътя и тя ще бъде частична - изравняване на банкетите и запълване на дупките.