Тодор Тодоров: Не трябваше да оставяме нещата да се решават в последните секунди

Спорт

03-02-2022, 08:57

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Надявам се да си извадим поуките, сподели наставникът на Спартак след загубата от Ямбол

Истинска драма се разигра в зала „Балканстрой“ в мач от 17 кръг на НБЛ. Като гост Ямбол обърна домакините си от Спартак Плевен след продължение с 95:88. В редовното време нещата приключиха при 81:81.

"За момента не искам да коментирам толкова баскетболно. Вижда се, че при 10 точки, 2 минути преди края, изпускаме двуцифрен аванс с идеята, че мачът е свършил. Това са хора, които играят доста време баскетбол и не могат да си го позволяват. Не знам какво да кажа в този момент. Не искам да казвам по-силни думи. Преди началото на двубоя им казах, че от нас зависи всичко как ще протече. Ние трябва да си изпълним целите. На полувремето им казах, че не ме интересува резултата, а това да се променим като отбор. Не се получи. Надявам се да си извадим поуките от това нещо", коментира Тодор Тодоров пред сайта на НБЛ.

"Не трябваше да оставяме нещата да се решават в последните секунди. Дали е трябвало да вземем други решения, анализът ще го покаже. Опитах се да обясня и преди мача, че в период, в който имаме два мача за месец, се стига и до това да излезем от игрови ритъм с това, че нямаме и добър тренировъчен процес. Без да ни служи за оправдание. Въпреки всички проблеми, 2 минути преди края влизаме с 10 точки. Дори и да не сме готови за това нещо, трябва да го изконтролираме и да стигнем до победата.", допълни наставникът на Спартак.