И в община Долна Митрополия въвеждат режим на тока за уличното осветление

Новините

27-01-2022, 16:14

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

След Кнежа и Левски това е третата община в област Плевен, която въвежда такъв режим

И в община Долна Митрополия се въвежда режим на тока за уличното осветление. Това информираха от общинската управа.

"В последните месеци наблюдаваме покачване на цените на електроенергията и горивата. Както много общини в България и Община Долна Митрополия е принудена да въведе режим на уличното осветление. Вследствие драстичното повишаване на цената на електроенергията, сметките за ползвана електроенергия, които Община Долна Митрополия трябва да плаща се повишиха повече от три пъти. Осъзнавайки отговорността за осигуряване на нормален начин на живот на жителите на общината, но и отчитайки изключително високите и непосилни сметки за електроенергия предприемаме спешна мярка за въвеждане на режим на уличното осветление, за което предварително се извиняваме на жителите от Общината", съобщиха от местната управа.
 
"Таймерите на уличното осветление ще бъдат настроени поетапно до края на месец януари и в зависимост от това ще въведем режим за работа на уличното осветление по описания по-долу график. Действията се предприемат след проведена среща с Началника на Районно управление на МВР – Долна Митрополия и кметовете на кметства в общината и съобразявайки се с работещите и пътуващи граждани.

В тъмната част на денонощието, съгласно изработен вътрешен график, органите на полицията ще осъществяват патрулна дейност в населените места на Общината.
 
"Горепосоченият режим остава в сила докато се намери и приложи механизъм за компенсиране на общините в частта разходи за ел. енергия", посочват още от Община Долна Митрополия.