Плевенчанинът Симеон Наковски ще се бие за шампионски пояс на "MaxFight 48"

Спорт

20-01-2022, 16:11

Снимка:

MAX FIGHT

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Негов противник ще е молдовецът Михай Мита

Мач по правилата на МАХ1 между българската кикбокс звезда Симеон Наковски и молдовеца Михай Мита ще реши кой ще е носителят на шампионския пояс на MAX FIGHT в категория до 65кг. За двамата сблъсъкът е реванш, след като през ноември миналата година по време на „MAX FIGHT 47“ Наковски победи молдовеца в зрелищен мач по правилата на К1. 

Екипът на Мита и по специално опитният му наставник Валентин Паскали обаче хвърлиха ръкавица за двубой реванш, в който 20-годишният шампион по тай бокс на Молдова се изправя в директен сблъсък за шампионския пояс. Битката за златния колан обаче ще бъде в значително по-трудния формат МАХ 1, който включва кикбокс удари с ММА ръкавици, позволяващи захващане и хвърляне, без право за бой на земя.

На ринга на MAX FIGHT Симеон Наковски вече има една записана победа в атрактивния боен формат МАХ1 и значително предимство с домакинска подкрепа в публиката. 31-годишният плевенчанин има 9 победи на професионалния ринг и внушителна визитка - 12 пъти шампион на България във всички стилове, медалист от международни турнири в стил К1, носител на колана на британската верига "Muay Thai Grand Prix".