Професионалният сержантски колеж към ВВВУ "Георги Бенковски" завърши годината с пилотен курс

Мисия

08-12-2021, 09:31

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Курсът се проведе на два етапа предвид пандемичната обстановка -

В началото на декември успешно завърши пилотен курс за длъжностна квалификация "Подготовка на сержанти за придобиване на професионални компетенции, даващи възможност за повишаване във военно звание "Сержант" в Професионален сержантски колеж - ВВС към ВВВУ "Георги Бенковски".

Курсът се проведе на два етапа предвид пандемичната обстановка - в електронна среда и присъствена форма. Въпреки променливото и неблагоприятно време, обучаемите се включиха активно и се представиха повече от добре.

Показателен е средният успех на курса- много добър 5,16.

Единадесет са отлично представителите се с успех над 5,50.

Младши сержант Анатоли Мишев от 12-та Авиационна база и младши сержант Николай Лазаров от ВВВУ "Георги Бенковски" са първенците на пилотния курс с успех - отличен 5,85.

В присъствената седмица степендиантите трябваше да вземат активно участие в практически и методически занятия по изучаваните дисциплини.

Курсистите получиха удостоверенията си от полковник Деан Николов – началник на Център "Професионално обучение, следдипломна квалификация и обучение на чуждестранни студенти“.

Динамиката в Професионалния сержантски колеж ще се пренесе и в 2022 година. През януари сплотеният и амбициозен преподавателски екип на Колежа ще посрещне обучаеми от системата на ВВС в четири курса.