Засякоха незаконен улов на риба от водите на река Дунав край Никопол

Крими

06-12-2021, 09:49

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двама са задържани при съвместната проверка на РУ Никопол, РДГ – Ловеч и ИАРА – Плевен

Незаконен улов на риба от водите на река Дунав е засечен при съвместна проверка на полицейски служители на РУ Никопол, екип на РДГ – Ловеч и ИАРА – Плевен.

На 2 декември около 16.00 часа на брега на река Дунав, на около 50 метра от плажната ивица на гр. Никопол, са установени 36-годишен и 46-годишен, и двамата от крайдунавския град. Изяснено е, че чрез използване на техническо съоръжение за улов с електрически ток те са извършвали незаконен улов на риба. На брега на реката до моторна лодка са установени 7 риби от вида „Сом“ с общо тегло 28.00 кг. и шаран с тегло 14.00 кг., техническо устройство за улов на риба с електрически ток, акумулаторна батерия, кеп, пригоден с кабел за захранване с електрически ток. Всички вещи са иззети с протокол.

Иззета е и рибарската лодка с бензинов двигател марка "Johnson" и две  гребла. Извършено е претърсване във фургон, обитаван от 36-годишния. Намерени са 2 куб. м. пространствени дърва за огрев от вида "Бряст", като същите са иззети от служители на РДГ – Ловеч. Съставен е акт по Закона за горите. От служители на ИАРА - Плевен е съставен акт по Закона за рибарство и аквакултури.

На основание чл. 72, ал. 1 от ЗМВР двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. За престъпление по чл. 238, ал. 2 от НК е уведомен прокурор при РП -Плевен. Продължава работата разследващ полицай.