Стартираха номинациите за класацията "Спортист на годината на Община Плевен" за 2021 г.

Спорт

10-11-2021, 15:33

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В състава на комисията са общински съветници, служители от отдел "Спорт" в Общината, представители на СУ "Георги Бенковски" и на ММС

Стартираха номинациите за "Спортист на годината на Община Плевен" за 2021 г. Тази година ще бъдат наградени изявени спортисти в категориите: "Спортист на годината" (без възрастови ограничения), "Перспективни състезатели" (до 14 години), "Отбор на годината". По традиция ще бъде избран и "Треньор на годината". В първите две категории могат да се включат както индивидуални състезатели, така и спортисти от колективните спортове, които са отличени с индивидуални награди на официални първенства и/или са част от националните отбори по съответния спорт. Регламентът за класацията бе утвърден от кмета Георг Спартански по предложение на 9-членна комисия с председател заместник-кмета Стефан Милев. В състава на комисията са общински съветници, служители от отдел "Спорт" в Община Плевен, представители на Спортното училище "Георги Бенковски" и на ММС.

Според регламента до 17.11.2021г. е срокът, в който спортните клубове от община Плевен могат да номинират свои изявени състезатели, отбори и треньори.След този срок ще бъде съставена анкетна карта с номинираните. Анкетните карти ще бъдат изпратени до спортните клубове от община Плевен и до членовете на комисията за провеждане на класацията. Попълнените карти се представят до 30.11.2021г., след което комисията ще обобщи резултатите и ще определи победителите и подгласниците в четирите категории.

Спортните клубове могат да предложат за почетни награди спортни деятели, които са юбиляри през 2021г. Комисията от своя страна има право да предложи за награди лица и спортни организации, допринесли за популяризиране на масовия спорт в община Плевен през 2021г.

Официалната церемония по награждаване на призьорите в класацията "Спортист на годината на Община Плевен" за 2021г. традиционно е планирана за месец декември. В случай, че провеждането й е невъзможно поради епидемичната обстановка, ще бъде организирано индивидуално връчване на наградите на отличените спортисти и треньори до края на м. декември.