Радослав Панталеев: Ще дам всичко от себе си на Световното в Белград

"Имах известни проблеми в началото на подготовката с ръката, но се надявам, че вече всичко е зад гърба ми", сподели плевенчанинът

България ще бъде представена от девет боксьора на Световното първенство за мъже в Белград. Това обяви старши треньорът на националния ни отбор Жоел Арате на пресконференция в пресклуб „България“. Шампионатът на планетата ще се проведе в сръбската столица от 24 октомври до 6 ноември. За пръв път в него ще има и награден фонд. Златните медалисти ще получат по 100 хиляди долара, сребърните – по 50 хиляди долара, а бронзовите по $25 хил. Стимулите са осигурени от международната федерация АИБА.

"Подготовката премина добре, правихме спаринги с младежкия национален отбор, както и с румънци. Доволни сме от нивото, което бе показано по време на лагера. Най-големи очаквания имаме към опитните Даниел Асенов, Радослав Панталеев и Петър Белберов, които са ядрото на отбора ни. Имаме и много талантливи млади момчета, които също разполагат със сериозен талант, за да разчитаме и на тях да атакуват медалите в Белград. В тази група е и Хавиер Ибаниес, който е олимпийски шампион за младежи“, коментира старши треньорът Жоел Арате.

"Очакваме това да е едно от най-силните световни първенства, защото досега не е имало парични награди. Отиваме като на война. Имах известни проблеми в началото на подготовката с ръката, но се надявам, че вече всичко е зад гърба ми. Имам нужната сила, ще дам всичко от себе си“, каза от своя страна бронзовият медалист от Световното първенство през 2019 година Радослав Панталеев.

Участие на Световното първенство в Белград ще вземат над 600 боксьори от повече от 100 страни. Това прави шампионатът най-оспорваният досега в историята на АИБА.

Съставът на България за Световното първенство:

Ергюнал Сaбри 48 кг

Даниел Асенов 54 кг

Хавиер Ибаниес 57 кг

Кирил Русинов 60 кг

Венсан Киркоров 67 кг

Рами Киуан 75 кг

Кристиян Николов 80 кг

Радослав Панталеев 92 кг

Петър Белберов +92 кг