РДПБЗН – Плевен напомня: Остава в сила категоричната забрана за палене на открит огън

Огнеборците отново гасиха поредица пожари в сухи треви

На 5 октомври на територията на област Плевен горяха запалени сухи треви и стърнища в землищата на Плевен ж.к. „Дружба“, в селата Ясен,  Буковлък, град Левски, Кнежа пътя за гр.Искър. При пожара в местността "Гладния връх" край град Искър са спасени 150 кошера.

На 5 октомври в 23:32 часа служители от РС ПБЗН – Левски са потушили пламъци в запалено дърво. Инцидентът е станал в град Летница до бивш техникум. Огънят е потушен преди да се разгърне и да засегне съседни обитаеми сгради

На 5 октомври пожар се разгоря в сухи треви в землището на село Крета. Сигнал за инцидента е постъпил в 16:15 часа в РС ПБЗН – Гулянци. Бързата намеса на огнеборците е спасила 50 дка иглолистна гора и обитаеми постройки в близост. От РДПБЗН – Плевен отново напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на открит огън. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

На 6 октомври в 02:50 часа в РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пламъци в отпадъци в изоставена сграда в областния град на улица "Добри Чинтулов". Не са нанесени материални щети. 

Днес в 05:35 часа екип на РС ПБЗН – Плевен е оказал техническа помощ - съдействие на съдебна медицина в областния град на булевард „Георги Кочев“.