МВР за пожара в МУ-Плевен: Няма пострадали, не са засегнати аудитории

Предстои изясняване на причините за възникването на пожара

От пресцентъра на МВР излязоха с официална информация по повод пожара в Медицински университет - Плевен. Няма пострадали и не са засегнати аудитории, уточниха оттам.

"В 12:45 часа едновременно от граждани и от телефон 112 в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е получено съобщение за възникнал пожар в сградата на Медицинския университет – Плевен. Към мястото на инцидента са изпратени три противопожарни автомобила с наличен състав от 9 човека, а от ж к. „Сторгозия“ е изтеглен допълнителен екип от трима огнеборци с противопожарен автомобил. Незабавно са предприети действия за събиране на свободни от дежурство огнеборци. На местопроизшествието е установено, че пожарът е обхванал площ около 500 квадратни метра под покривното пространство на сградата. Изведени са пребиваващите в сградата.

В 13:15 часа на мястото на пожара вече работят пет противопожарни автомобила и 21 служители. Изградени са гасителни линии с дължина над 300 метра. Огънят е погасен и по двата фронта на разпространение като са използвани автомеханични стълби.

Продължават действията по потушаване на локални огнища и разчистване. Предстои изясняване на причините за възникването на пожара.", гласи официалната информация на полицията.