70-годишен водач е с опасност за живота след пътен инцидент в Плевенско

Извършен е оглед от разследващ полицай и експерт при Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен.

70-годишен водач пострада при пътен инцидент в област Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР. Произшествието е станало на пътя от село Габаре, област Враца, към разклона за село Сухаче. Сигнал е постъпил вчера – 23 септември в 16.25 часа в РУ – Червен бряг. Изпратен е полицейски екип, който запазва местопроизшествието. Извършен е оглед от разследващ полицай и експерт при Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен.

Установено е, че лек автомобил "ВАЗ 2107", собственост и управляван от 70-годишен от Червен бряг, движейки се по третокласен път се удря в спрял в дясно по посока на движението "Фолксваген Голф". Водачът на блъсната кола е бил извън автомобила. Той е 53-годишен от врачанското село Габаре. Вследствие на настъпилото ПТП двата автомобила са със значителни материални щети. Пострадал е 70-годишният водач. Той е транспортиран в болнично заведение в град Враца, с опасност за живота.

Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква "б" от Наказателния кодекс. Работата продължава разследващ полицай.