Мъж почина в плевенската болница след седем часа обикаляне по кабинети (Видео)

От болницата отричат обвиненията

Мъж почина в Спешното отделение на плевенската болница след седем часа обикаляне по кабинети. Историята бе разказана от неговата внучка в ефира на Нова телевизия. По-рано през деня 69-годишният Наум Петров претърпял лека катастрофа. До болницата го откарал негов близък.

Мъжът пристига там на 14 юни по обяд. Близките му не са допуснати с него в здравното заведение. "След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето.

След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, на който се вижда, че дядо ми има счупени ребра”, разказва внучката на Наум – Нона.

Лекарите уверили близките, че белите дробове не са засегнати и няма опасност за живота на мъжа. През цялото време семейството на Наум не знаело какво точно се случва с него. Жена със сърдечно заболяване почина след отказан прием в столична болница

"Към 19,30 ч. ни съобщиха, че ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има едно свободно място. Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. От 12.00 до 19.00 ч. той се лута по кабинетите. Беше в шок. В 20 ч. ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава”, каза още Нона.

След 21.00 ч. лекар съобщава на близките, че Наум е починал. Докторите не предоставят епикриза на семейството. Те получават само смъртен акт, в който като причина за смъртта е записано „тъпа гръдна травма”.

"Мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение. Имал е няколко различни травми и нарушена психомоторика. Бил е в шок, отказвал е да му правят изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания”, каза  Момчил Цветков – PR на плевенската болница.

Вижте повече във видеото: