Двама са задържани в Плевен за производство на наркотици

При задържането на единия са използвани помощни средства - белезници и стоп патрон

Двама са задържани в Плевен за производство на наркотици, информират от пресцентъра на МВР.

На 1 юни 2021 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия "Наркотици".  В 15.30 часа служители на Второ РУ – Плевен са извършили проверка в жилище в плевенския квартал „Мара Денчева“. В апартамента се усещала остра задушлива специфична миризма. На адреса са установени 38-годишен плевенчанин и 36-годишен от Червен бряг. Мъжете са засечени в момент на приготвяне на наркотици. Виждайки служителите 36-годишният изритва стъклен предмет, поставен върху включен ел. котлон. Започнал е да замерва с предмети и да залива служителите с неустановена течност с остър мирис. Той не се подчинява на разпорежданията на полицаите като оказва яростна съпротива. При задържането му и за преодоляване на съпротивата му са използвани помощни средства - белезници и стоп патрон.

Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по Закона за МВР.  На 36-годишния е оказана медицинска помощ. Мъжът е с повърхностни рани, без опасност за живота.

В апартамента са намерени множество предмети – прекурсори и материали, имащи отношение към престъплението. От незаконната лаборатория са иззети пластмасово шише, съдържащо тъмна мътна течност, стъклено бурканче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, две самозалепващи се прозрачни пликчета с размери 8х5см., съдържащи кристалообразно вещество, електронна везна, шест пластмасови бутилки 500 мл., съдържащи прозрачни течности, самозалепващо се прозрачно пликче с размери 4х5см., съдържащо кристалообразно вещество, стъклена колба с вместимост 800 мл. с полепнало по стените бяло вещество, пластмасово шише с вместимост 1.25 литра, съдържащо прозрачна течност, пластмасова кутия с височина 8 см. и диаметър 5 см., съдържаща кристалообразно вещество, сгъваем нож с черна дръжка, два мобилни телефона, нож с черна пластмасова дръжка с 32 см. острие, пластмасова кутия с вместимост 900 гр., съдържаща бяло вещество, червена пластмасова кутия, съдържаща червено прахообразно вещество, червена пластмасова кутия, съдържаща гранули с тъмен цвят, хартиен свитък, съдържащ суха зелена тревиста маса, черен найлонов плик, съдържащ пет блистера.

Предстоят експертизи. Уведомен е прокурор при ОП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.