Шампионската купа на Лудогорец и орлицата Фортуна идват в Плевен

Те ще са сред специалните атракции на младежкия спортен панаир "Път към здравето"

Шампионската купа за десетата поредна титла на Лудогорец и талисманът на разградчани - красивата орлица Фортуна, също ще са сред специалните атракции на младежкия спортен панаир "Път към здравето", който ще се проведе в Плевен тази неделя, 23 май!

В неделния празник ще участват спортни клубове от Плевен, ученици от региона, олимпийски, световни и европейски медалисти на България, популярни шеф готвачи и диетолози. Сред специалните гости ще са Шеф Андре Токев, златното момиче по художествена гимнaстика Ренета Камберова, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, олимпийската медалистка по борба Елица Янкова, параолимпиецът Михаил Христов, каскадьорът, актьор и кечист Иван Костадинов – Рампейдж, международният майстор по шахмат Цвета Галунова и др.

Акцент в програмата е и концерт с участието на популярните изпълнители Валентина Александрова, Цвети и Светльо от дует „Експоуз“, Торино и Пашата.

Младежкият спортен панаир ще се състои на 23 май, неделя, от 11.00 часа в Ученическата спортна школа (в ж.к. „Сторгозия“). Вход свободен!

Младежкият спортен панаир „Път към здравето“ е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и  Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/, който има за цел да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословен начин на живот, здравословно хранене и физическа активност.