ОУ "Валери Петров" с първа награда в конкурс на РЗИ - Плевен

Основно училище "Валери Петров" е удостоено с първа награда в конкурс, обявен от РЗИ – Плевен, за идейни проекти за дейности по превенция на нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Учениците от четвърти, пети и шести клас се включиха с ентусиазъм в забавни и атрактивни инициативи, уроци, спортни събития - като по този начин бе провокиран техния интерес към балансираното хранене и активния начин на живот. Те създадоха лого на проекта, отбелязаха с експозиция от постери Световния ден на диабета, участваха в музикален Парад на плодовете, редиха здравословно меню. Показаха знания в открити уроци, проведени от учителите Стела Кузманова, Цветанка Берова, Светлана Стаева и Мариана Кулева. Подредиха кулинарна изложба от здравословни ястия „В кухнята на Витаминчо“, изработиха брошури и клипове "Здравословно хранене", "Защо трябва да спортуваме.

Поради епидемиологичната обстановка, работата по проекта продължи в ОРЕС. Създаден бе сайт за популяризиране на здравословния начин на живот - Здравен калейдоскоп https://zdravenkaleidoskop.wordpress.com/ Сайтът се обогатява с материали, свързани с хранителния режим и равнището на физическа активност, предоставени от учениците.