Плевенчанчета са включени в клуба на успелите деца на Фондация "Димитър Бербатов" за 2020 г.

Град Плевен има пет талантливи деца, чиито постижения ги нареждат сред най-добрите

Пет плевенски таланта са сред одобрените за Клуб на Успелите деца на Фондация "Димитър Бербатов" за 2020 година!

В тази кампания през щателния подбор на кандидатури са преминали едва 199 кандидата, почти наполовина от предходните години. През изминалата година редица състезания не бяха проведени заради пандемичната обстановка, и това, заедно с високите изисквания на Фондация "Димитър Бербатов", предопредели малкия брой одобрени номинации, информират от фондацията.

Град Плевен има пет талантливи деца, чиито постижения ги нареждат сред най-добрите, и това са:

Ани Венелинова Георгиева- VІІІ клас, МГ „Гео Милев“ за постижения в сферата на литературата.

Валентин Николаев Филипов- VІІ клас, МГ „Гео Милев“ за постижения в сферата на математиката и информатиката.

Елизабет Димитрова Захариева- VІІІ клас, ПГПЧЕ за постижения в сферата на поп, джаз и народно пеене.

Марина Миленова Кацарска- ІV клас, ОУ „Васил Левски“ за постижения в сферата на изобразително изкуство, фотография и етнография.

Никола Миленов Кацарски- ІV клас, ОУ „Васил Левски“ за постижения в сферата на изобразително изкуство и литература.

Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца. Талант, работа, изяви, постижения, устойчиво развитие и спазване на правила - това се стреми да поощрява Фондация "Димитър Бербатов".

Жури ще определи кои ще са наградените 9  деца от училища в страната или в чужбина: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас).  А чрез номинациите на децата може да бъде отличен педагог на годината.

Всички деца, които са в КЛУБ 2020, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в алманаха "Успелите деца на България", който Фондация "Димитър Бербатов" ще издаде и за 2020 година.