Каракачанов: Или ще надделее здравият разум, или политическият егоизъм и борбата за власт

Той обърна внимание за изборните нарушения в Турция

"Има два варианта. Единият е да надделее политическият егоизъм и борбата за власт. Другият е да надделее здравият разум. Ако надделее второто - мисля, че партиите, които определи народа, трябва да намерят общ език по основни теми - ковид кризата, икономическата криза след ковида, демографската катастрофа, циганизацията на нашето общество, доходите и други. Това е въпрос на желание", обяви пред БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според предварителните данни партията ще бъде участник в следващия парламент.

"Ако българските политически лидери решат да се правят на интересни, няма да има разлика от това, което е било в последните 31 години“, заяви той, но отказа да коментира преди излизане на окончателните изборни резултати от ЦИК

"Казал съм го много пъти - ВМРО нито се предава, нито се продава. ГЕРБ са наши партньори, ние работихме нормално. Имали сме много разминавания, но в края на краищата мисля, че за 4 години свършихме много полезни неща за държавата", каза след това Каракачанов в ефира на БНТ.

Той обърна внимание за изборните нарушения в Турция.

"В Турция през целия ден имше брутални, фрапантни нарушения на българския изборен закон. Ние имаме 35 представители на СИК и наблюдатели, които сме изпратили от името на ВМРО. Има 7 жалби, които сме изпратили на ЦИК", каза Каракачанов.